مدیر اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان، گفت: ۲۳ موکب از استان همدان در خاک عراق در ایام اربعین فعال است.
وحید یونسی در گفتوگو اظهار داشت: ۲۱ موکب استان داخل کربلا فعال بوده و دو موکب شهدای حسام آباد و موکب فرهنگی منتظران در راه نجف به کربلا مستقر شده و به زائران خدماترسانی میکنند.
وی عنوان کرد: مایحتاج موکبها با نذورات مردمی به صورت نقدی و غیرنقدی تامین میشود و هر موکب باید حداقل روزانه یک هزار نفر را اسکان داده و در هر وعده غذایی نیز یک هزار پرس غذا به زائران خدمترسانی کند.
مدیر اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان بیان کرد: در جلسه هماهنگی با مواکب مقرر شد تا تمام موکبهای استان آدرس دقیق خود را اعلام و آدرس به صورت بارکد بر روی کارت زائرینی که در موکبها تحویل زائر میدهند، درج شود.
یونسی افزود: وقتی بارکد روی کارت زائر درج میشود زائران در هر نقطهای از کربلا باشند و یا راه خود را گم کرده باشند از طریق این بارکد مسیر خود را به آسانی از طریق بارکدخوان گوشی همراه پیدا میکنند.
وی با اشاره به اینکه شروع فعالیت مواکب از دو هفته قبل از اربعین شروع میشود، بیان کرد: نوع برخورد خادمان با زائران زمان پذیرش و خدماتدهی باید در شأن زائران امام حسین(ع) باشد و این موارد به تمام موکبها اعلام شده ضمن اینکه صندوق پیشنهادات امسال برای هر موکب پیشبینی شده تا زائران انتقادات، شکایات و نظرات خود را اعلام کرده و خدماترسانی بهتری را از سالهای بعد داشته باشیم.
مدیر اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان، گفت: غیر از اسکان و تغذیه خدمات پزشکی و امانتداری ارائه میشود. امسال در کلیه موکبها حضور یک پزشک و یک پرستار پیشبینی شده تا در صورت وجود مشکلی برای زائران خدمات پزشکی به سرعت ارائه شود.
یونسی گفت: موکب امام رضا(ع) از مریانج، موکب اصحاب الحسین(ع) و موکب امام حسین(ع) مریانج، موکب زیارت عاشورا، موکب بقیه الله شهرستان ملایر، موکب حضرت صدیقه طاهره (س) و غیره در کربلای معلی خدمترسانی دارند.
وی عنوان کرد: همه ۲۳ موکب از استان دارای پروانه موکبداری هستند که مدت یک سال اعتبار دارد و مجوز آنها فقط برای خارج از کشور است که نقشه دقیق استقرار این موکبها در اختیار زائران قرار میگیرد.