هیئت امنای باشگاه پاس تصمیم گرفتند با برگزاری مزایده مالکیت این تیم را پس از ۱۵ سال فعالیت در همدان به شخص حقیقی یا حقوقی واگذار کنند، باید دید این اقدام باعث خروج پاس از بحران میشود؟
امتیاز تیم فوتبال پاس در سال ۱۳۸۶ به همدان منتقل شد.
کاظم اولیایی نخستین مدیرعامل تیم فوتبال پاس همدان و رئیس فعلی هیئت امنای باشگاه پاس همدان در آن زمان در ارتباط با این انتقال عنوان کرد: ” براساس قانون، تیمداری نیروهای نظامی و انتظامی ممنوع شد و با فکر خوب سردار احمدی مقدم تیم پاس تهران، که نیروی انتظامی به لحاظ قانونی دیگر اجازه و توان پرداخت هزینههای سنگین آن را نداشت به همدان داده شد و با این کار هم تیم فوتبال پاس به حیات خود ادامه داد و صاحب تماشاگر و هواداران بیشتری شد و هم استان همدان در لیگ برتر صاحب نماینده شد.”
پاس به ۸ هزار شهید استان هبه شد
براساس قراردادی که میان مسئولان وقت نیروی انتظامی و مسئولان استان منعقد گردید، تیم فوتبال پاس به ۸ هزار شهید استان همدان هبه شد و در واقع مالک حقیقی یا حقوقی نداشت و هیئت امنای باشگاه وظیفه تصمیمگیری برای این تیم را برعهده گرفتند.
اگرچه در سالهای ابتدایی فعالیت تیم فوتبال پاس در همدان به دلایل مختلفی از جمله حضور این تیم در لیگ برتر و برد بالای خبری آن، وضعیت خوب اقتصادی کشور در آن دوره و توجه مسئولان وقت استان به ورزش از شرایط مالی خوبی برخوردار بود، اما رفته رفته با تغییرات مسئولان ارشد استان، وضعیت نامطلوب اقتصادی کشور به دلیل تحریمها پاس با مشکلات مالی عدیدهای مواجه شد و حتی تا لیگ دسته سوم نیز سقوط کرد.
پاس از نداشتن مالک آسیب دید
یکی از مهمترین دلایل مشکلات مالی باشگاه پاس وضعیت مالکیت آن بود. پاس نه باشگاه دولتی بود و نه خصوصی. نه دولت میتوانست به این تیم کمک کند و نه بخش خصوصی حاضر بود در جایی که مالکیت آن را برعهده ندارد سرمایهگذاری کند.
اگر چه در این سالها با ترفندهای مختلفی پاس از کمکهای دولتی بهره برده و در چند دوره نیز بخش خصوصی به عنوان اسپانسر برای ادارهتیم ورود کرد و به شرط واگذاری صندلی مدیرعاملی هزینههای پاس را متقبل شد، اما این تزریق قطره چکانی بودجه نتوانست به قهرمان اسبق آسیا برای بازگشت به دوران اوج خود کمک کند.
ضرر بخش خصوصی از سرمایهگذاری در پاس
در ۴ فصل اخیر به ترتیب امیرعظیمی ( ۳ فصل) و حمید عابری منصور ( یک فصل) از فعالان بخش خصوصی استان با پرداخت هزینههای تیم فوتبال پاس بر صندلی مدیرعاملی این باشگاه نشستند. امیر عظیمی قراردادی با مدیرکل وقت ورزش و جوانان استان همدان امضا کرده بود که مبلغی را به عنوان قرضالحسنه در اختیار باشگاه قرار دهد و آن را به مرور پس بگیرد. اگرچه عظیمی به قول خود عمل کرد، اما نتوانست پول خود را پس بگیرد.
سال گذشته نیز حمیدرضا عابری منصور با امضای یک قرارداد مدیریت پیمان به مدت یک فصل مدیرعامل باشگاه شد. از مفاد این قرارداد اطلاعات چندانی در دست نیست، اما علیرغم آنکه عابری منصور با هزینه خود محل باشگاه و خوابگاه بازیکنان پاس را به بهترین شکل مجهز، و بخشی از مطالبات سابق بازیکنان پاس در ادوار گذشته را تسویه کرد، اما هنوز بهش عمدهای از مطالبات این فصل از بازیکنان و کادر فنی خود را پرداخت نکرده است.
اگهی مزایده پاس؛ اجاره به شرط تملیک
درحالی که انتظار میرفت یک سال دیگر قرارداد عابری منصور با هیئت امنای باشگاه پاس تجدید شود.
در هفته گذشته هیئت امنای باشگاه با انتشار آگاهی مزایده باشگاه پاس، اهالی فوتبال همدان را متعجب کرد.
در آگاهی مزایده باشگاه پاس همدان چنین آمده است:
“هیأت امناء باشگاه پاس همدان در نظر دارد مدیریت این باشگاه را با توجه به سند تحول دولت مردمی وطبق عمل کرد سال جاری و از طریق مزایده عمومی برای مدت حداقل سه سال به صورت مدیریت پیمان منتهی به اجاره به شرط تملیک را به بخش خصوصی واگذار نماید
لذا از کلیه متقاضیان واجد شرایط دعوت می گردد جهت دریافت اطلاعات لازم و تحویل پاکت پیشنهاد قیمت در مهلت مقرر به نشانی: همدان، سعیدیه جنوبی، ساختمان هتل ورزش،
مجموعه اداری پاس دفتر حقوقی مراجعه و پاکت خود را تحویل ورسید دریافت نمایند.
مهلت ارایه پاکات پیشنهادی:
از مورخ یکشنبه ۲۶ تیرماه لغایت پنچشنبه بیست و نهم تیرماه از ساعت ۱۲ تا ۱۶ بعداز ظهر میباشد
نماینده موسسه فرهنگی ورزشی آموزشی شهدای الوند همدان
( هیئت امنا باشگاه فرهنگی ورزشی پاس همدان) “
هنوز هیچ یک از مسئولان باشگاه به صورت رسمی اعلام نکردود چند نفر در این مزایده شرکت کردند، اما بر اساس شنیدهها یک فرد که سابقه حضور در مدیریت باشگاه پرسپولیس تهران را دارد و نیز مدیرعامل فصل گذشته باشگاه در این مزایده شرکت کردند.
اجازه خروج پاس از همدان را نمیدهیم
رئیس هیئت فوتبال استان با بیان این که از هر اقدامی که به وضعیت باشگاه پاس سر و سامان دهد حمایت میکنیم گفت: در طول دوران فعالیت باشگاه پاس در همدان هیئت فوتبال بیش از وظایف قانونی خود به این تیم کمک کرده است.
عباس صوفی افزود: در بسیاری از مواقع هیئت فوتبال به تنهایی بار حمایت از پاس را بر دوش کشیده و از برخی حق حقوق قانونی خود برای کمک به این تیم گذشته است.
وی با اشاره به این که تثبیت مدیریت در باشگاه میتواند پاس را از بحران خارج کند گفت: این مزایده با نظر هیئت امنای پاس برگزار شده که تصمیمگیرنده اصلی در این باشگاه هستند.
رئیس هیئت فوتبال استان در پاسخ به این سوال که آیا فرد برنده در مزایده میتواند امتیاز پاس را از همدان خارج کند عنوان کرد: هیئت فوتبال استان همدان به هیچ عنوان اجازه خروج امتیاز هیچ تیمی را از داخل استان نمیدهد.
صوفی تصریح کرد: در زمانی که وضعیت تیم شهرداری مشخص نبود و شورای شهر مایل به تیمداری نبود و احتمال خروج امتیاز این تیم از همدان میرفت با صراحت اعلام کردیم اجازه خروج هیچ تیمی را نمیدهیم.
وی با بیان این که مزایده تحت نظر هیئت امنا برگزار میشود تاکید کرد: برای هیئت فوتبال این باشگاه پاس است که اهمیت دارد و با طی شدن مراحل قانونی مزایده برنده هر فرد حقیقی یا حقوقی که باشد مورد حمایت هیئت خواهد بود
اگر مزایده قانونی باشد به پاس کمک میشود
پیشکسوت فوتبار همدان با بیان این که باشگاه پاس در این سالها به دلیل مشخص نبودن مالکیتش آسیبهای فراوانی دیده اظهار داشت: اگر با برگزاری این مزایده مالک پاس مشخص شود، این اقدام به نفع باشگاه خواهد بود.
شهاب شادفر افزود: در مزایده قید شده این قرداد پیمان به شرط تملیک است و همین مسئله سرمایهگذاران را امیدوار میکند که سرمایهگذاریشان بدون عایدی نیست و در آیندا مالک باشگاه میشوند.
عضو سابق تیم ملی جوانان با بیان این که سرمایهگذاران قبلی به دلیل مشخص نبودن مالکیت باشگاه از سرمایهگذاری در این تیم ضرر کردند گفت: نوع واگذاری تیم در ۴ فصل گذشته بسیار عجیب بود و هم باعث ضرر باشگاه و هم ضرر سرمایهگذار شد.
شادفر با اشاره به این که شبهات حقوقی در مورد این مزایده وجود دارد عنوان کرد: باشگاه پاس به ۸ هزار شهید همدان هبه شده و حال باید دید هیئت امنا این اختیار را دارد که این هدیه را به غیر واگذار کند با نه؟
وی تاکید کرد: اگر برگزاری این مزایده از لحاظ قانونی و حقوقی منعی نداشته باشد، اقدامی است که میتواند پاس همدان را از این وضعیت بحرانی خارج کند.