رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: امسال با استقرار دولت جدید، صادرات غیرنفتی کشور افزایش یافته و صادرات کشور از ۳۱ میلیارد دلار به ۴۳ میلیارد دلار افزایش پیدا کرده است.
محمدرضا پورابراهیمی صبح امروز در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان کرمان که با حضور نوری معاون توسعه تجارت برگزار شد با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهید سپهبد قاسم سلیمانی اظهار داشت: حضور پیکر مطهر شهید گمنام در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه یادآور آن است که در هر لحظه مدیون خون شهدا هستیم و برای امنیت و عزت این کشور اسلامی خونها ریخته شده است.
وی با بیان اینکه تراز تجاری غیرنفتی کشور مناسب نیست و در این سالها منفی شده است گفت: امسال با استقرار دولت جدید وضعیت صادرات غیرنفتی کشور افزایش یافته و صادرات کشور از ۳۱ میلیارد دلار به ۴۳ میلیارد دلار افزایش پیدا کرده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نرخ رشد صادرات کشور نسبت به واردات ۵ درصد بیشتر است و اگر این مسیر ادامه پیدا کند بهزودی تراز تجاری غیرنفتی کشور مثبت خواهد شد افزود: تقریباً ۷۵ درصد صادرات کشور به پنج کشور است و تمرکز بازار صادرات ما بر این کشورها است.
وی با بیان اینکه چین، عراق، ترکیه، امارات و افغانستان پنج کشور صادراتی محصولات ما هستند و کشورهای هدف صادراتی ما باید افزایش پیدا کند ادامه داد: راهبرد ما تمرکز بر ایجاد شرکتهایی است که بتوانند با برند خاص فعالیت کنند.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه این کار هم هزینههای صادراتی را کاهش و هم تمرکز بر بازار صادراتی را افزایش میدهد بیان کرد: در دنیا اثبات شده است که تجارت رویکرد متمرکز به خودش گرفته و باید به سمت برندسازی برویم.
وی با بیان اینکه استان کرمان از استانهای مهم صادراتی کشور است گفت: کرمان در دو بخش کشاورزی، معدنی و صنایع معدنی ظرفیتهای عظیمی دارد و ۲.۲ میلیارد دلار صادرات استان کرمان بوده و تراز تجاری استان مثبت است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حدود یک و نیم میلیارد دلار واردات استان کرمان است که عمدتاً قطعات خودروسازی است بیان کرد: باعث افتخار است که تراز تجاری استان کرمان حدود ۷۰۰ میلیون دلار مثبت است.
وی با بیان اینکه در دو سه سال گذشته فقط یکی از شرکتهای کرمانی که در حوزه مس فعالیت دارد صادرات بزرگی داشته است که یک پیشرفت برای استان است ادامه داد: رایزنان بازرگانی کشور در کشورهای دنیا باید تعیین تکلیف شود.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه وزارت امور خارجه باید دیپلماسی خارجی را با محوریت اقتصادی پیگیری کرده و رایزنان بازرگانی را مشخص و تعیین تکلیف کند گفت: انتظار میرود سازمان توسعه تجارت تعیین تکلیف رایزنان بازرگانی و اقتصادی در کشورهای دنیا را پیگیری کند.
وی با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی فقط به تجارت نباید معطوف شود و جذب سرمایهگذار خارجی از اولویتهای ما برای تامین منابع مالی است افزود: آینده اقتصادی کشور را به مذاکرات برجامی نباید معطوف کرد و یکی از نقاط ضعف دولت قبل معطوف کردن فعالیتهای اقتصادی کشور را به مذاکرات برجام بود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیت اقتصادی و اینکه صادرکنندگان سربازان امروز جنگ اقتصادی هستند و به نوبه خودم دست آنها را میبوسم گفت: آینده اقتصادی کشور مثبت ارزیابی میشود و روزهای بهتری در انتظار نظام مقدس اسلامی است.